Evenimentele urmatoare

Stiluri de dans

Dansul Samba

Samba isi are originile in Brazilia, unde este un dans national. Primele incercari de a introduce samba in salile de dans european dateaza din 1923-24, dar abia dupa cel de-al doilea razboi mondial a devenit un dans popular in Europa.

Dansul Samba

Dansul Cha-cha

Cha-cha – cha este cel mai nou dintre dansurile latino – americane. Acest dans a aparut pentru prima oara in salile de dans din America, la inceputul anilor ’50, fiind foarte asemanator cu mambo, dans din care a evoluat.

Dansul Cha-cha

Dansul Rumba

Rumba vine din Cuba si este un dans tipic pentru un climat torid. Dintre toate dansurile latino-americane, el a devenit clasic. In forma sa actuala, multe dintre figurile de baza ale acestui dans amintesc de vechea poveste a femeii care incearca sa domine barbatul cu ajutorul farmecelor ei feminine.

Dansul Rumba

Dansul Passo doble

Paso doble isi are originile in Spania. S-a dezvoltat pe baza miscarilor pe care le faceau matadorii in timpul coridelor. In paso doble barbatul (matadorul) este in centrul atentiei mai mult decat in orice alt dans.

Dansul Paso doble

Dansul Jive

Jive-ul, adus din America, a evoluat initial dintr-un dans numit ‘Jitterbug’, din care s-au eliminat toate elementele acrobatice si a carui tehnica a fost slefuita.

Dansul Jive

Dansul Vals Lent

Precursorul valsului lent a fost Boston, un dans important din SUA si introdus in Anglia de un ‘Club Boston’ foarte influent, in jurul anului 1874. Curios era faptul ca perechile dansau una langa alta total diferit de cum se danseaza acum.

Dansul Vals lent

Dansul Tango

In Europa, tango-ul a fost dansat pentru prima oara inainte de primul razboi mondial. Isi are originile in Buenos Aires (Argentina), unde a fost dansat pentru prima data in ‘Barrio de las Ranas’ (ghetoul din Buenos Aires).

Dansul Tango

Dansul Vals vienez

Originile valsului vienez dateaza din secolele 12 – 13 (XII – XIII) si se gasesc in dansul numit ‘Nachtanz’. Un articol care a aparut in revista pariziana ‘La Patrie’ (‘Patria’), pe 17 ianuarie 1882, pretindea ca valsul vienez a fost dansat pentru prima oara la Paris, in 1178, nu sub numele de vals, ci ca Volta din Provence.

Dansul Vals vienez

Dansul Foxtrot

Foxtrot-ul, dans nascut in anii ’20, a fost numit astfel dupa un dansator american, Henry Fox. Initial era dansat la un tempo de 48 de masuri pe minut. Chestiunea tempo-ului a dus la aparitia quick-step-ului, la aproximativ 50-52 masuri pe minut, si la incetinirea treptata a foxtrot-ului pur pana la 32 de masuri pe minut pana la sfarsitul anilor ’20.

Dansul Foxtrot

Dansul Quickstep

A aparut in timpul primului razboi mondial in suburbiile din New York si a fost initial dansat de (dansatorii) caraibieni si africani, in cele din urma si-a facut debutul pe scena music-hall-ului american si imediat a devenit popular in salile de dans. Foxtrot-ul si quick-step-ul au o origine comuna.

Dansul Quickstep

Dansul Salsa

Dansul Salsa este un un tip de dans social (”social dance”), care a aparut in New York la mijlocul anilor 1970. Acest stil de dans are puternice influente…

Dansul Salsa

Dansul Bachata

Bachata este un stil de dans originar din Republica Dominicana, practicat acum in intreaga lume. Bachata este un dans romantic si senzual…

Dansul Bachata

Dansul Kizomba

Kizomba este unul din cele mai populare dansuri si stiluri muzicale originare din Angola si deriva din dansul traditional Semba.

Dansul Kizomba

Dans Popular

dans popular

Revista Prodance2000

Editia Iunie 2017