Dansul TangoIn Europa, dansul tango a fost dansat pentru prima oara inainte de primul razboi mondial.

Isi are originile in Buenos Aires (Argentina), unde a fost dansat pentru prima data in „Barrio de las Ranas” (ghetoul din Buenos Aires). Pe vremea aceea era cunoscut sub numele de „baile con corte” (dans co stop). Filfizonii din Buenos Aires l-au modificat din doua puncte de vedere: in primul rand au schimbat asa-numitul „ritm de polca” in „ritmul Habanere” si in al doilea rand l-au numit tango.

Incepand cu 1900 mai multi amatori au incercat sa introduca acest dans argentinian la Paris, dar fara succes. Fiind mai degraba un dans exotic, o creatie senzuala a popoarelor sudice, tango-ul nu a fost initial acceptat de inalta societate europeana.

Cu toate acestea, se dansa inca in zonele suburbane si castiga din ce in ce mai multa popularitate. Debutul tango-ului s-a produs la un concurs de dans de pe Riviera franceza, unde a fost atat de bine prezentat de un grup de entuziasti incat a castigat o faima imediata in Paris si apoi in restul Europei.

Nu uita! La Clubul de dans sportiv Prodance 2000 Baia Mare poti invata sa dansezi tango in cadrul cursurilor de dans organizate periodic. Contacteaza-ne pentru a afla cand incepe perioada de inscriere.

Seara de showuri la Prodance 2015 / Dansul Tango

Show sustinut de Bogdan Suciu si Carina Breban, de la scoala de dans Prodance 2000.

Concurs International de Dans Sportiv 2011 / Dansul Tango

Show sustinut de Marco Cavallaro si Joanne Clifton, Campioni Mondiali, profesionisti.