Precursorul valsului lent a fost Boston, un dans important din SUA si introdus in Anglia de un ‘Club Boston’ foarte influent, in jurul anului 1874.

Curios era faptul ca perechile dansau una langa alta total diferit de cum se danseaza acum. Imediat dupa primul razboi mondial valsul lent a capatat o forma proprie. In anul 1921 s-a hotarat ca miscarea de baza ar trebui sa fie : pas, pas, apropiere. Cand Victor Silvester a castigat campionatul in 1922, programul valsului lent englezesc nu continea decat o intoarcere la dreapta, una la stanga si o schimbare de directie (mai putin decat ceea ce invata un incepator in ziua de azi).

In 1926 / 27 valsului lent i s-au adus imbunatatiri considerabile. Miscarea de baza a fost schimbata in pas – pas lateral – apropiere. In consecinta, mult mai multe variatii au devenit posibile. Ele au fost standardizate de Societatea Imperiala a Profesorilor de Dans (SIPD) si multe dintre ele inca se mai danseaza.

Nu uita! La Clubul de dans sportiv Prodance 2000 Baia Mare poti invata sa dansezi vals lent in cadrul cursurilor de dans organizate periodic. Contacteaza-ne pentru a afla cand incepe perioada de inscriere.

Concurs International de Dans Sportiv 2012 / Dansul vals lent

Show sustinut de Paolo Bosco si Joanne Clifton, Campioni Mondiali, profesionisti.

Concurs International de Dans Sportiv 2011 / Dansul vals lent

Show sustinut de Paolo Bosco si Silvia Pitton, Campioni Mondiali, profesionisti.

Concurs International de Dans Sportiv 2010 / Dansul vals lent

Show sustinut de Paolo Bosco si Silvia Pitton, Campioni Mondiali, profesionisti.