Originile valsului vienez dateaza din secolele 12 – 13 (XII – XIII) si se gasesc in dansul numit „Nachtanz”.

Un articol care a aparut in revista pariziana La Patrie (Patria), pe 17 ianuarie 1882, pretindea ca valsul vienez a fost dansat pentru prima oara la Paris, in 1178, nu sub numele de vals, ci ca Volta din Provence. Probabil ca acesta este un dans in ritm de 3/4 pe care francezii il considera precursorul valsului vienez. Primele melodii de vals dateaza din 1770.

A fost introdus la Paris in 1775, dar a durat ceva timp pana sa devina celebru. In 1813, dl. Burgon condamna valsul ca fiind imoral. In 1916 valsul a fost acceptat si in Anglia; cu toate acestea, lupta impotriva lui nu se sfarsise. In 1833, o carte de ‘buna-purtare’ a fost publicata de dra. Celbart si, dupa parerea acesteia, desi femeilor casatorite le era permis sa danseze vals, acest dans era considerat „prea indecent pentru tinerele domnisoare”.

Nu uita! La Clubul de dans sportiv Prodance 2000 Baia Mare poti invata sa dansezi vals vienez in cadrul cursurilor de dans organizate periodic. Contacteaza-ne pentru a afla cand incepe perioada de inscriere.

Clubul de dans sportiv Prodance 2000 la Flashmob de vals vienez / Dansul vals vienez

Grupa de adulti a oferit in data de 14 iulie 2013 un Flashmob de vals vienez, un spectacol incarcat cu multa emotie, pasiune si eleganta.