cursuri de dans pentru performanta
Inca de la primul concurs la care Prodance 2000 Baia Mare a participat, perechile de performanta de la scoala noastra de dans au vizat mereu autodepasirea, progresul constant, originalitatea si bucuria de a dansa. Acestia sunt cei mai importanti lauri pe care i-am urmarit mereu, la fiecare antrenament si la orice concurs national sau international.

finala

Finalele in care perechile noastre s-au calificat si medaliile pe care le-au castigat sunt confirmarea faptului ca munca pe care o depunem in fiecare zi în sala de antrenament se transforma in spectacol atat timp cat totul e facut cu energie pozitiva si cu zambetul pe buze.

Rezultatele deosebite obtinute de dansatorii scolii noastre de-a lungul anilor se datoreaza seriozitatii sportivilor, sprijinului constant acordat de parintii acestora, profesionalismului antrenorilor Prodance 2000 si al campionilor de talie nationala si internationala invitati sa sustina periodic workshop-uri de pregatire la scoala noastra de dans.

De la infiintare si pana la sfarsitul anului 2018, dansatorii nostri s-au calificat in 1785 finale, in 920 dintre acestea cucerind medalii. In istoria de 18 ani a clubului Prodance 2000, anul 2016 a fost cel mai prolific ca numar de podiumuri si finale obtinute, iar atat in 2017, cat si in 2018 am depasit numarul medalii obtinute in anul precedent. In anul centenarului, sportivii de la Prodance 2000 au obtinut 100 de medalii, din care 31 de medalii de aur, 33 de argint si 36 de medalii de bronz.

Cifrele celui mai bun an din istoria Prodance 2000 (2016)

  • sportivii nostri au participat la 22 de concursuri;
  • 5 dintre competitiile la care au evoluat perechile noastre au fost internationale;
  • performerii clubului s-au calificat in 194 de finale;
  • 97 de medalii au cucerit sportivii de la scoala noastra de dans;
  • au fost obtinute 31 locuri 1, 33 locuri 2 si 33 locuri 3;
  • 28 de perechi legitimate FRDS au participat la concursuri;
  • 7 perechi au dansat la debutanti;
  • 9 perechi au trecut intr-o clasa superioara;

Performantele obtinute de sportivii clubului de-a lungul anilor le puteti vedea aici.

Doua grupe de performanta la Prodance 2000

Sportivii care concureaza pentru Prodance 2000 sunt impartiti in prezent in doua grupe: una de nivel precompetitional (antrenor, Carmen Sina) si una de nivel performanta (antrenori, Carmen Sina si Lorand Ilyes).

Grupa de precompetitional este formata din copii selectati din grupele de incepatori si intermediari, copii care aleg sa danseze in pereche si sa participe la concursuri la categoriile special destinate debutantilor. Aceste perechi nou formate invata in prima faza cha-cha, vals lent si jive, antrenamentele punand accent pe corecta insusire a aspectelor tehnice ale fiecarui dans sportiv in parte si pe construirea de coregrafii mai ample.

Progresele facute de aceste perechi vor duce la avansarea lor in categoria de competitie Precompetitional si, mai apoi, la categoria Hobby.

Grupa de precompetitional are cate doua antrenamente pe saptamana, fiecare de cate 60 de minute.

• Grupa de performanta este compusa din dansatorii care reprezinta clubul la competitiile nationale si internationale, sporind cu fiecare nou concurs la care participa nu numai laurii din palmaresul scolii de dans, dar si prestigiul Prodance 2000 si renumele orasului Baia Mare.

La acest nivel, cerintele competitionale sunt mult mai ridicate, astfel incat si antrenamentele sunt mult mai complexe si detaliate. Sunt vizate mai multe planuri: pregatire tehnica pentru fiecare dans, coregrafii originale in functie de cerintele fiecarei categorii de concurs, pregatire artistica si psihologica. De asemenea, sunt organizate antrenamente tip finale, care respecta tiparul de competitie.

Workshop-uri, spectacole, demonstratii de dans

Dansatorii care reprezinta clubul in competitii participa periodic la workshop-uri sustinute de specialisti de top din Romania si de peste hotare, sesiuni de pregatire organizate de Prodance 2000.

Cele doua grupe de performanta nu evolueaza doar in cadrul competitiilor, dar sunt implicate si in evenimentele create de Prodance 2000 de-a lungul anului, aducand de fiecare data un plus de spectaculozitate prin talentul si profesionalismul lor.

Coregrafii de exceptie sunt prezentate in cadrul serilor de show, perechile clubului nostru ridicandu-se de fiecare data la nivelul invitatilor de top care participa la aceste evenimente. In cadrul demonstratiilor in aer liber momentele oferite de sportivii nostri de performanta reprezinta de fiecare data cea mai convingatoare pledoarie pentru dans. Reprezentatiilor din cadrul spectacolelor de pe scena Teatrului Municipal sau de la scoala de dans sunt intotdeauna cele mai asteptate, dat fiind ca uimesc prin virtuozitate si originalitate.