Go to Top

Performanta in dans

6 performanta fin

Inca de la primul concurs la care Prodance 2000 Baia Mare a participat, perechile de performanta de la scoala noastra de dans au vizat mereu autodepasirea, progresul constant, originalitatea si bucuria de a dansa. Acestia sunt cei mai importanti lauri pe care i-am urmarit mereu, la fiecare antrenament si la orice concurs national sau international.

finala

Finalele in care perechile noastre s-au calificat, medaliile pe care le-au castigat au venit ca si o confirmare ca munca pe care o depunem in fiecare zi în sala de antrenament se transforma in spectacol de gala atata timp cat totul e facut cu energie pozitiva si cu zambetul pe buze.

Rezultatele bune obtinute de dansatorii scolii noastre se datoreaza seriozitatii sportivilor, sprijinului constant acordat de parintii acestora, profesionalismului antrenorilor Prodance 2000 si al campionilor de talie nationala si internationala invitati sa sustina periodic workshop-uri de pregatire la scoala noastra de dans.

td

Dansatorii nostri s-au calificat in 1.434 de finale de-a lungul timpului, in 722 dintre acestea cucerind medalii. In istoria de 16 ani a clubului Prodance 2000, anul 2016 a fost cel mai prolific.

Cifrele celui mai bun an din istoria Prodance 2000

- sportivii nostri au participat la 22 de concursuri;

- 5 dintre competitiile la care au evoluat perechile noastre au fost internationale;

- performerii clubului s-au calificat in 194 de finale;

- 97 de medalii au cucerit sportivii de la scoala noastra de dans;

- au fost obtinute 31 locuri 1, 33 locuri 2 si 33 locuri 3;

- 28 de perechi legitimate FRDS au participat la concursuri;

- 7 perechi au dansat la debutanti;

- 9 perechi au trecut intr-o clasa superioara;

Performantele obtinute de sportivii clubului de-a lungul anilor le puteti vedea aici.

Doua grupe de performanta la Prodance 2000

Sportivii care concureaza pentru Prodance 2000 sunt impartiti in prezent in doua grupe: una de nivel precompetitional (antrenor, Carmen Sina) si una de nivel performanta (antrenori, Carmen Sina si Lorand Ilyes).

Grupa de precompetitional este formata din copii selectati din grupele de incepatori si intermediari, copii care aleg sa danseze in pereche si sa participe la concursuri la categoriile special destinate debutantilor. Aceste perechi nou formate vor invata in prima faza cha-cha, vals lent si jive, antrenamentele punand accent pe corecta insusire a aspectelor tehnice ale fiecarui dans sportiv in parte si pe construirea de coregrafii mai ample.

Progresele facute de aceste perechi vor duce la avansarea lor in categoria de competitie Precompetitional si, mai apoi, la categoria Hobby.

Grupa de precompetitional are cate doua antrenamente pe saptamana, fiecare de cate 60 de minute.

• Grupa de performanta este compusa din dansatorii care reprezinta clubul la competitiile nationale si internationale, sporind cu fiecare nou concurs la care participa nu numai laurii din palmaresul scolii de dans, dar si prestigiul Prodance 2000 si renumele orasului Baia Mare.

Dat fiind ca dansatorii nostri de performanta evolueaza la toate categoriile de la Hobby pana la Clasa C, cerintele competitionale sunt mult mai ridicate, astfel incat si antrenamentele sunt mult mai complexe si detaliate. Sunt vizate mai multe planuri: pregatire tehnica pentru fiecare dans, coregrafii originale in functie de cerintele fiecarei categorii de concurs, pregatire artistica si psihologica. De asemenea, sunt organizate antrenamente tip finale, care respecta tiparul de competitie.

Grupa de performanta are cate doua antrenamente pe saptamana, a cate 90 de minute fiecare, unul de pregatire fizica si altul de pregatire specifica.

Workshop-uri, spectacole, demonstratii de dans

Dansatorii care reprezinta clubul in competitii participa periodic la workshop-uri sustinute de specialisti de top din Romania si de peste hotare, sesiuni de pregatire organizate de Prodance 2000.

Cele doua grupe de performanta nu evolueaza doar in cadrul competitiilor, dar sunt implicate si in evenimentele create de Prodance 2000 de-a lungul anului, aducand de fiecare data un plus de spectaculozitate prin talentul si profesionalismul lor.

Coregrafii de exceptie sunt prezentate in cadrul serilor de show, perechile clubului nostru ridicandu-se de fiecare data la nivelul invitatilor de top care participa la aceste evenimente. In cadrul demonstratiilor in aer liber momentele oferite de sportivii nostri de performanta reprezinta de fiecare data cea mai convingatoare pledoarie pentru dans. Reprezentatiilor din cadrul spectacolelor de pe scena Teatrului Municipal sau al serbarilor de la scoala de dans sunt intotdeauna cele mai asteptate, dat fiind ca uimesc prin virtuozitate si originalitate.

Finale perechi de performantaPerechile de performanta de la Prodance Baia Mare se pregatesc intens pentru debutul sezonului competitional, iar in fiecare vineri, demonstreaza informatiile acumulate la antrenamentele din timpul saptamanii. Urmariti cateva secvente de la finalele de saptamana trecuta.

Posted by Prodance Baia Mare on Friday, February 19, 2016